Ağaç Nasıl Dikilir

10.11.2015
Ağaç Nasıl Dikilir

Sonbahar yağmurları, ağaç ve bodur ağaçların dikimi için en uygun zamanı bildiriyor.

Böylece ağaç dikimine daha büyük bir özen gösterilmesi gerektiğini anlıyoruz. Ağaç diktikten sonra bakımını yapmak ve ilgilenmek de oldukça önemli. Ağaç dikerken bulunduğunuz iklim koşullarını dikkate almanız gerekiyor.

Ağaç Dikiminde Doğru Seçim…

Herkesin sevdiği ağaç türü farklıdır. Tıpkı bitkilerde olduğu gibi ağaç dikerken de heveslerinize yenik düşmeyin. En doğru ağacı seçmek için küçük bir araştırma yapmanız gerekir. Küresel iklim değişikliğinin dünyayı tehdit ettiği bu dönemlerde, yaşadığınız bölgenin iklim özelliklerini dikkate alarak ağaç dikimi yapmalısınız.

Dikim işlemi

Fidenin saksı içinde kalan ökö kısmının iki misli büyüklüğünde bir çukur açın. Toprağınız ağır ve killiyse geçirgenliğini sağlamak için dip kısmına bolca mıcır dökün. Dikim toprağı olarak 1/3 orman gübresi, 1/3 bahçe toprağını, bir ölçü ince kumla karıştırın. Bu karışımın üzerine bir bahçe küreği organik gübre ekleyin. Ağacın köklerini yakmaması için gübrenin üzerini yeniden toprakla örtün. Saksısından özenle çıkardığınız ağacı, yüzeyi toprakla aynı hizaya gelecek şekilde çukura yerleştirin. Daha sonra kalan toprakla örtün. Derin bir sulama çukuru açın ve birkaç gün arka arkaya sulayın. Yağmurlar başladıktan sonra sulamayı kesin.

Tümü