Böcek, Haşere Mücadelesi

15.11.2015
Böcek, Haşere Mücadelesi

Böcekler evimize genelde pencerelerden,kapılardan,balkon boşluklarından,duvar çatlaklarından girmektedir ama bunların dışında sanıldığının aksine evlerimizi böcekleri taşıma yoluylada taşıya bilmekteyiz. Evimize giren veya çıkan bir eşya vasıtasıyla tahta kurusu, hamam böceği gibi bir çok böcek türü taşıya bilceğimiz gibi böcek olmasa bile yumurtasını evimize kadar getirebilir havalar ısındığında yumurtadan çıkan bir çok böcek görmemiz mümkündür. 

Böceklere karşı ilaçlama yapılmadan önce böceklerin evimize girdiği noktaları tesbit etmemiz gerekir. Şayet evimizin duvar çatlaklarından giriyorsa, bu noktaları kapatmak yada yapışkan bantlar kullanarak ilaçlama yapıldıktan sonra bir daha girmemesi için önlemler almalıyız. Ayrıca, evlerimiz de en çok böceklerin görüldüğü bölgelerden, mutfak dolaplarında yiyecek kırıntıları bırakmamalı ve dolapların altı kesinlikle nemli olmamasına özen gösterilmelidir.

İlkbaharın gelmesi ve havanın sıcaklık, nem oranındaki artışla beraber haşerelerde de artış olmaktadır. Genellikle doğal ortamda bulunan haşereler beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmek için insanların yaşam alanlarına evlerine kadar girip yerleşirler. Evlerde yuvalanıp istila eden insanlara zor anlar yaşatan haşereler ile mücadele de kişisel çabalar hep sonuçsuz kalır. Haşereler çok hızlı üreyen canlılardır. İnsanların gıdaları üzerinde dolaşıp salya ve dışkılarını bırakır, etrafa mikrop saçar, çeşitli hastalıklara yol açarlar. Haşerelerden kurtulmak için profesyonel ilaçlama şirketlerinden destek alınması gereklidir.

Tümü