Blog | Arşiv 11/2015
Böcek, Haşere Mücadelesi15.11.2015
Böcekler evimize genelde pencerelerden,kapılardan,balkon boşluklarından,duvar çatlaklarından girmektedir ama bunların dışında sanıldığının aksine evlerimizi böcekleri taşıma yoluylada taşıya bilmekteyiz. Evimize giren veya çıkan bir eşya vasıtasıyla tahta kurusu, hamam böceği gibi bir çok böcek türü taşıya bilceğimiz gibi böcek olmasa bile yumurtasını evimize kadar getirebilir havalar ısındığında yumurtadan çıkan bir çok…
AyrıntılarUyuz Böceği12.11.2015
Deri içine girerek, tüneller halinde yerleşip üreyen, yassı oval vücutlu, kirli sarı renkte, 0,4 mm boyunda, 0,3 mm eninde, kısa kalın ve kıllı bacaklı, büyüteç ile görülebilen akar türüdür. İnsanlarda, kedilerde ve köpeklerde uyuz hastalığına yol açar. Deri altına yerleşip, 2mm-3 cm uzunluğunda tüneller açan uyuz böceği, deride kabarcık, delik…
AyrıntılarFare Mücadelesi12.11.2015
KEMİRGEN MÜCADELESİNDE BAŞARI, ONLARI TANIMLAMAKLA BAŞLAR Fareler memeli hayvanlardır ve rodentia takımına dahildir. Tabiatta yaşamlarını sürdürebilmeleri,kemirmeye çok ideal adapte olmuş kesici ön dişlerine bağlıdır. İki alt,ikide üst çenedeki bu dişler sürekli büyürler. Fareler içgüdüsel olarak sert maddeleri sürekli kemirerek bu dişleri keskinleştirirler. Eğer sert maddeler olmayan ortamda tutulurlarsa bu dişler…
AyrıntılarAğaç Dikiminde Önemli Hususlar11.11.2015
Nerede yaşıyorsunuz ? Yazları kuru ve sıcak geçen bir bölge mi ? Yoksa yağışın bol olduğu kışların serin olduğu bir bölge mi ? Bahçenizin konumu nedir ? Kuzey rüzgarlarına mı, güney rüzgarlarına mı açık ? Bahçenizin büyüklüğü ve dikili ağaçlarla yeni dikilecek ağaçların uyumu da önemlidir. Ayrıca dikim sırasında fide…
AyrıntılarAkar (Mite)11.11.2015
Mite (akar), yatak, yastık, yorgan, halı, koltuk, kumaşla örtülü mobilyaların derinliklerinde yaşayan, dökülen deri parçaları ve kıl ile beslenen, mikroskobik, eklembacaklılardır. Tozlu ve karanlık ortamlarda sıklıkla görülen mite (mayt), sıcak ve nemli ortamları sever. Mite, insan vücudunda bol miktarda bulunur, astım, bronşit ve alerjik hastalıklara neden olur. İnsanda iğne gibi batmalara ve…
AyrıntılarAğaç Nasıl Dikilir10.11.2015
Sonbahar yağmurları, ağaç ve bodur ağaçların dikimi için en uygun zamanı bildiriyor. Böylece ağaç dikimine daha büyük bir özen gösterilmesi gerektiğini anlıyoruz. Ağaç diktikten sonra bakımını yapmak ve ilgilenmek de oldukça önemli. Ağaç dikerken bulunduğunuz iklim koşullarını dikkate almanız gerekiyor. Ağaç Dikiminde Doğru Seçim… Herkesin sevdiği ağaç türü farklıdır. Tıpkı…
AyrıntılarÇim Ekimi09.11.2015
Bahçesi olan herkes yemyeşil, bakımlı bir çime sahip olmak ister. Bir ev en değerli eşyalarla döşense de halısı, perdesi, döşemesi olmadan dekorasyonu eksiktir ve göze hoş görünmez. Aynı şekilde çimensiz, toprağın rengi görünen bir bahçe en nadide bitkilerle dolu olsa da tamamlanmış sayılmaz. Ayrıca çimin bahçeye dekoratif öneminden çok daha…
AyrıntılarSonbaharda Bahçe Bakımı09.11.2015
Yaz bitti diye bahçenizi ihmal etmek yok, Ekim ayında da bahçenizin bazı ihtiyaçları var. Bu aylar bazı bitkilerin ekimi için biçilmiş katfandır. Bunun yanı sıra toprağa dökülen yaprakları toplamanın tam zamanı. Bu yapraklar bekletildikten sonra gübre ve humus olarak kullanılabilir. Bunun için bir çuvalın ve ya varilin içinde bu yaprakları…
AyrıntılarBitki Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz08.11.2015
Güzel bahçelerin sırrı kuşkusuz doğru ve güzel bitkiler. Bazen sadece dış görünüşünden ötürü bitkiler alıp hata yaptığımız olmuştur. Solmuş çiçekler ya da sararmış yapraklarla karşılaşırız. Büyük hevesle aldığımız bitkiler ölüp gitmiştir. Çoğu kez bitkiyi aldığımız yeri suçlarız böyle durumlardan ancak belki bu konuda bizim de hatalarımız vardır. Kuşkusuz bitkilerin sağlıklı…
AyrıntılarTahta Kurdu06.11.2015
Tahta kurdu bitkisel ürünlerin, nesnelerin bol olduğu yerlerde yaşar ve ürerler. Ağaç kurdu olarak da bilinen tahta kurdu, sert kabuklu bir yapıya sahiptir, bu sayede dış etkilere karşı kendisini korur. Tahta kurdunun baş kısmı gövdesinden bayağı küçüktür. Ağaç kurdunun 6 tane ayağı bulunur. Tahta kurdunun baş kısmında bulunan 1 çift…
AyrıntılarYatlarda Tahta Kurdu Mücadelesi05.11.2015
POLYESTER VE GULET TİPİ YATLARDA AĞAÇ KURDU - TAHTA KURDU - MOBİLYA BÖCEĞİ ZARARI VE MÜCADELESİ Tahta kurtları (ağaç kurdu) genel olarak bitki ve ürünlerinin bol bulunduğu alanda yaşayan böceklerdir. Tahta kurtları yaşadığı alana bağlı olarak farklı boy ve yapıda olup çoğu türü kanatlıdır. Tahta kurdunun bedeni baş göğüs ve…
AyrıntılarFumigasyon Nerelerde Uygulanır04.11.2015
Boş ve/ veya dolu Depolar Fabrikalar Yatlar Konteynerler Gemilerdeki ambarlar Çadır altında Paletli veya Çuvallanmış Ürünler Un ve Yem Fabrikaları Değirmenler Toprak; seralarda,çim alanlarda vb.her türlü bakteri,fungus,nematod ve yabancı otlara karşı
Ayrıntılar