Blog | Arşiv 11/2015

Böcek, Haşere Mücadelesi15.11.2015

Böcekler evimize genelde pencerelerden,kapılardan,balkon boşluklarından,duvar çatlaklarından girmektedir ama bunların dışında sanıldığının aksine evlerimizi böcekleri taşıma yoluylada taşıya bilmekteyiz. Evimize giren veya çıkan bir eşya vasıtasıyla tahta kurusu, hamam böceği gibi bir çok böcek türü taşıya bilceğimiz gibi böcek olmasa bile yumurtasını evimize kadar getirebilir havalar ısındığında yumurtadan çıkan bir çok…

Ayrıntılar

Fare Mücadelesi12.11.2015

KEMİRGEN MÜCADELESİNDE BAŞARI, ONLARI TANIMLAMAKLA BAŞLAR Fareler memeli hayvanlardır ve rodentia takımına dahildir. Tabiatta yaşamlarını sürdürebilmeleri,kemirmeye çok ideal adapte olmuş kesici ön dişlerine bağlıdır. İki alt,ikide üst çenedeki bu dişler sürekli büyürler. Fareler içgüdüsel olarak sert maddeleri sürekli kemirerek bu dişleri keskinleştirirler. Eğer sert maddeler olmayan ortamda tutulurlarsa bu dişler…

Ayrıntılar

Ağaç Dikiminde Önemli Hususlar11.11.2015

Nerede yaşıyorsunuz ? Yazları kuru ve sıcak geçen bir bölge mi ? Yoksa yağışın bol olduğu kışların serin olduğu bir bölge mi ? Bahçenizin konumu nedir ? Kuzey rüzgarlarına mı, güney rüzgarlarına mı açık ? Bahçenizin büyüklüğü ve dikili ağaçlarla yeni dikilecek ağaçların uyumu da önemlidir. Ayrıca dikim sırasında fide…

Ayrıntılar

Ağaç Nasıl Dikilir10.11.2015

Sonbahar yağmurları, ağaç ve bodur ağaçların dikimi için en uygun zamanı bildiriyor. Böylece ağaç dikimine daha büyük bir özen gösterilmesi gerektiğini anlıyoruz. Ağaç diktikten sonra bakımını yapmak ve ilgilenmek de oldukça önemli. Ağaç dikerken bulunduğunuz iklim koşullarını dikkate almanız gerekiyor. Ağaç Dikiminde Doğru Seçim… Herkesin sevdiği ağaç türü farklıdır. Tıpkı…

Ayrıntılar

Çim Ekimi09.11.2015

Bahçesi olan herkes yemyeşil, bakımlı bir çime sahip olmak ister. Bir ev en değerli eşyalarla döşense de halısı, perdesi, döşemesi olmadan dekorasyonu eksiktir ve göze hoş görünmez. Aynı şekilde çimensiz, toprağın rengi görünen bir bahçe en nadide bitkilerle dolu olsa da tamamlanmış sayılmaz. Ayrıca çimin bahçeye dekoratif öneminden çok daha…

Ayrıntılar

Bitki Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz08.11.2015

Güzel bahçelerin sırrı kuşkusuz doğru ve güzel bitkiler. Bazen sadece dış görünüşünden ötürü bitkiler alıp hata yaptığımız olmuştur. Solmuş çiçekler ya da sararmış yapraklarla karşılaşırız. Büyük hevesle aldığımız bitkiler ölüp gitmiştir. Çoğu kez bitkiyi aldığımız yeri suçlarız böyle durumlardan ancak belki bu konuda bizim de hatalarımız vardır. Kuşkusuz bitkilerin sağlıklı…

Ayrıntılar

Tahta Kurdu06.11.2015

Tahta kurdu bitkisel ürünlerin, nesnelerin bol olduğu yerlerde yaşar ve ürerler. Ağaç kurdu olarak da bilinen tahta kurdu, sert kabuklu bir yapıya sahiptir, bu sayede dış etkilere karşı kendisini korur. Tahta kurdunun baş kısmı gövdesinden bayağı küçüktür. Ağaç kurdunun 6 tane ayağı bulunur. Tahta kurdunun baş kısmında bulunan 1 çift…

Ayrıntılar

Yatlarda Tahta Kurdu Mücadelesi05.11.2015

POLYESTER VE GULET TİPİ YATLARDA  AĞAÇ KURDU - TAHTA KURDU - MOBİLYA BÖCEĞİ ZARARI VE MÜCADELESİ Tahta kurtları (ağaç kurdu) genel olarak bitki ve ürünlerinin bol bulunduğu alanda yaşayan böceklerdir. Tahta kurtları yaşadığı alana bağlı olarak farklı boy ve yapıda olup çoğu türü kanatlıdır. Tahta kurdunun bedeni baş göğüs ve…

Ayrıntılar

Fumigasyon Nerelerde Uygulanır04.11.2015

Boş ve/ veya dolu Depolar Fabrikalar Yatlar Konteynerler Gemilerdeki ambarlar Çadır altında Paletli veya Çuvallanmış Ürünler Un ve Yem Fabrikaları Değirmenler Toprak; seralarda,çim alanlarda vb.her türlü bakteri,fungus,nematod ve yabancı otlara karşı

Ayrıntılar

Fumigasyonun Avantajları03.11.2015

Bulaşık ürünlere direkt olarak tatbik edilebilen bir yöntemdir. Yüksek difüzyon yeteneği nedeniyle,üründe en uç noktalara kadar nüfuz edebilmesi ve homojen dağılma imkanı sağlaması. Gıda maddelerinde, kalıntı ve koku oranlarının tolerans sınırları içinde bulunması. Diğer zararlı mücadele yöntemlerine göre daha az masraf ve iş gücü gerektirmesi. Zararlı haşerelerin tüm biyolojik dönemlerine…

Ayrıntılar

İlaçlama Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?02.11.2015

Sağlık Bakanlığından ruhsatlı yasal çalışan ilaçlama şirketi olmasına dikkat edilmelidir. Ruhsatsız çalışan şahıslar, Çin malı kanserojen etkisi olan ilaçlarla, insan sağlığını tehlikeye atmaktadırlar. Devlete vergi ödemeden haksız kazanç elde etmektedirler. Yasal çalışan ilaçlama şirketi Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar kullanıp insan sağlığını tehlikeye atmaz. İlaçlama şirketinde her böcek türüne farklı ilaç…

Ayrıntılar

Bahçemizi Kendimiz Düzenleyeceksek Nelere Dikkat Etmeliyiz01.11.2015

Önce bahçemizin bir krokisini çıkarmalıyız. Bu kroki üzerine aldığımız ölçümleri yazmalıyız (Bahçenin eni, boyu, sınırların binaya olan mesafesi varsa diğer yapı ve ağaçlar krokide belirtilmelidir). Kroki üzerinde rüzgar koridorları, güneşlik ve gölgelik alanlar, bina girişi, varsa yol, gizlenmesini istediğimiz kötü görüntüler, gürültü merkezleri, görmek istediğimiz manzaralı yön vs. belirtilmelidir. Sonra kroki…

Ayrıntılar